2 Dakika Kural için Yangın Çıkış Kapısı

Wiki Article

Yangın emniyetliği gerektiren rastgele bir alanda kullanılabilecekleri kabil, yangın merdiveni, yangın boşaltma koridorları, yangın odası gibi yangın riskinin henüz yüksek olduğu alanlarda da tercih edilir.

Yangın kapısı fiyatları, üretim maliyetleri, alışveriş talebi ve yarışma gibi faktörlere rabıtalı olarak değişir. Fakat, uzmanlar, nitelikli bir yangın kapkaloriın daha güçlü bir fiyatla satın alınmasının uzun vadede elan iktisadi olabileceği dair hemfikirler.

Ekseriya pencerelerin, balkonların veya belirlenmiş çıkış noktalarının andıranında bulunurlar ve kişilerin binaya tekrar girmeden dayanak seviyesine emin bir şekilde ulaşmalarını katkısızlarlar.

Yangın kapisinda panik bar kolu panik çabucak bapnın suhuletle açılması yürekin kullanılır. ürkü barlı yangın merdiveni bapsı yardımıyla yangın merdivenine muvasala kolaylaşır. Yangın kapılarının yangına peklik sınıfları, çoğunlukla A, B ve C olarak sınıflandırılır.

Yangın Kapıları tercihe göre; 60, 90 ve 120 zaman yangın dayanımı seçenekleriyle imal edilebilir. Üretim aşamasında kullanılan taş yünü nicelikı ve kalitesi, yangın kapısının en üs kalite ve katkısızlamlık standartlarından biridir.

Montaj: Yangın kapısı, tamam şekilde monte edilmelidir. Kapının yanlış montajı, yangın anında etkinliğini azaltır. Yangın kapısının montajı, kompetan bir kadro aracılığıyla gerçekleştirilmelidir.

Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin mecburi olup olmadığına karar verilmektedir. Mesela; büküm skorsı 4’ü geçmeyen ve seans fakatçlı kullanılmayan binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Fakat bu özel şartlar dışında ana olarak yangı merdiveni bulunması müstelzim mimarilar şöyle sıralanmaktadır:

Biryoğun firma ve şirkete bu alanda ihtimam veren firmamız, alıcı memnuniyetini ve yaşama eminğini dikkate alarak itfaiye aracı onaylı yangın merdiveni tasarlamaktadır. Tasarladığımız bu kaçış merdivenleri bayındırlık denetimlerinde de tam not almaktadır. 

Özellikle duyarlı ve kıymetli materyallerin başüstüneğu odaların kapılarının nasıl yangına dayanıklı maddelerden üretilmiş olması gerekir.

Montaj: Yangın bapsı, sahih şekilde monte edilmelidir. Bapnın yanlış montajı, yangın anında etkinliğini azaltır. Yangın kapısının montajı, kompetan bir kadro tarafından gerçekleştirilmelidir.

Ivedi çıkış kapıları, yangın esnasında yangının yayılmasını önleyen ve insanoğluın emin bir şekilde tahliyesini sağlayan hayati öneme ehil bir yapı elemanıdır.

Yangın kapılarının birincil yangın kapısı görevi insanoğluı yangın takkadak zemine esenlıklı şekilde iblağ etmek evetğu ciğerin, olası olan en endamsız sürede tüm insanların binadan ayrılabilmesini peylemek üzere önlem aldatmaınmaktadır.

Yangının yayılmasını engelleyerek geciktiren yangın merdiveni kapısı da belli başlı standartlara bakarak üretilmek zorundadır. 

Yönetmelik üste yangın merdivenlerinin hin içinde meselelevsel kalmasını ve emniyet standartlarına akla yatkın olmasını temin etmek bağırsakin hizmet ve teftiş gerekliliklerini de ele allıkır. Taban tafsilatlar beyninde, emniyetli ve gür bir boşaltma sürecini kolaylaştırmak bâtınin net tabelalar, kifayetli ışıklandırma ve engelsiz yollar ciğerin gereklilikler taraf kırmızıır.

Report this wiki page